skip to Main Content

Waar en wanneer

 • Locatie:  Regio Noord-Holland, Gelderland, Friesland en Flevoland
 • Starten: z.s.m.
 • Aantal uren per week: 40
 • Opleidingstraject: Werken & Leren. (W&L) Je gaat diverse opleidingen volgen zodat jij alles te weten komt over hoogspanningstechniek. Tijdens de eerste drie maanden leer jij zelfstandig vanuit huis en daarna kun jij jouw kennis direct toepassen in de praktijk.
 • Overeenkomst: Het eerste jaar kom je in dienst bij Talent & Career Management. Daarna krijg je bij een positieve beoordeling een vaste aanstelling bij de klant.
 • Arbeidsvoorwaarden: Het eerste jaar krijg je de arbeidsvoorwaarden van Talent & Career Management waar minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden inzitten die je ook bij de klant zult krijgen. Dus er zijn wel wat kleine verschillen in de arbeidsvoorwaarden maar die vertegenwoordigen bij elkaar opgeteld wel dezelfde waarde in euro’s.
 • Doorgroeimogelijkheden: De mogelijkheid bestaat om intern door te groeien naar de functie van PAC Engineer door een hbo-opleiding te volgen. Ook als Technicus PAC kun jij je blijven ontwikkelen en doorgroeien in functie en salaris.
 • Overdracht: Wij verzorgen de overdracht van jouw opgebouwde pensioen en zorgverzekering naar Talent & Career Management. Hetzelfde doen we uiteraard ook wanneer wij jij over een jaar bij de klant gaat werken.
 • Te veel informatie? Kijk dan meer even naar deze video waarin we alle arbeidsvoorwaarden nog eens keurig op een rijtje hebben gezet.
 • Sollicitaties zijn mogelijk t/m 30 mei 2023

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte!

We zitten midden in de energietransitie waar we naar een energienet toe werken van duurzame gassen en groene stroom. Jij gaat eerst starten met een fantastische opleiding en je krijgt de kans om te reizen naar verschillende locaties. Tijdens de eerste drie maanden leer jij zelfstandig vanuit huis en daarna kun jij jouw kennis direct toepassen in de praktijk. Een technisch MBO-4 diploma met elektrotechniek als onderdeel, vloeiend Nederlands spreken en een rijbewijs B zijn harde eisen.

Als Technicus Protection, Automation & Control ga jij aan de slag met het instellen, testen en in bedrijf nemen van diverse systemen op hoogspanningsonderstations. Jouw werkzaamheden zijn cruciaal voor de veiligheid en stabiliteit van de energievoorziening. Maak je geen zorgen als je hier nog geen ervaring mee hebt, want bij ons leer jij alles wat je nodig hebt om veilig en deskundig te kunnen werken.

Tijdens de opleiding krijg je de juiste trainingen en opleidingen, zodat jij alles te weten komt over hoogspanningstechniek. Bovendien leer jij over de onderstations waar je uiteindelijk gaat werken en krijg je een veiligheidstraining. Jouw eerste acht maanden bestaan uit een combinatie van theoretische verdieping en opdrachten in de praktijk. Je gaat met ervaren collega’s op pad om jouw kennis direct in de praktijk toe te passen.

Als Technicus Protection, Automation & Control werk jij aan diverse secundaire installaties van verschillende leeftijden. Jij werkt aan de allernieuwste installaties met specialistische meetapparatuur en draagt bij aan de energie van vandaag én morgen. Op termijn draai jij zelfs tweedelijns storingswachtdiensten, waarbij jij acht keer per jaar een week oproepbaar bent om bij te springen bij het oplossen van storingen. Hier krijg je natuurlijk een mooie vergoeding voor!

Dit betekent veel innovatie en benodigde aanpassingen in het net, waar jij een sleutelrol in gaat spelen!

Dit is geen baan maar je tweede huwelijk! Je werkt mee aan het fundament van onze samenleving en iedere dag brengt weer nieuwe uitdagingen!  Kijk hier maar eens wat jij gaat doen tijdens dit opleidingstraject

Jouw coach

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. En wij hebben de ervaring, tijd en ook de energie om jou in het 1e jaar te ondersteunen in het ontwikkelen van jouw talenten! Je krijgt vanuit Talent & Career Management je eigen coach die jouw voortgang bewaakt en jou ook helpt wanneer het even tegen zit!

Wie ben jij

Met jouw energie blink je uit als technicus PAC. Je geniet van deze uitvoerende functie waarin je veel vrijheid krijgt. Elke dag is weer anders, dat je nieuwe dingen leert staat voor jouw rol in elk geval vast. Je functioneert uitstekend binnen geldende veiligheidsprotocollen en kaders. Daarbij zie je vooral de uitdaging in klussen waarin je creatief moet denken. Jij begrijpt dat jouw werk impact heeft op het dagelijks leven van duizenden klanten. Je bent een zelfstandige en verantwoordelijke professional die blijft zoeken naar de beste oplossing. Ook als die niet in de beschikbare documentatie staat.

Ook ben je de persoon met: 
 • Een mbo-diploma op niveau 4 in Elektrotechniek, of een technische opleiding waarbij je veel geleerd hebt over elektrotechniek (bijvoorbeeld Energietechniek, Mechatronica of Avionica)
 • Je bent in bezit van een rijbewijs B.
 • Je hebt een flexibele agenda, want wanneer je tweedelijns storingsdiensten gaat draaien zal je soms ook buiten kantoortijden aan het werk zijn.
 • Je bent woonachtig in de omgeving Noord-Holland, Gelderland, Friesland of Flevoland.

Wie zijn wij

Wij zijn de specialisten in het opleiden van talenten die zich alles uit het leven willen halen en wel een uitdaging aan willen gaan! Onze taak is het om jou op te leiden voor een vakdiploma en een baan! Wij zijn zelf ook ondernemers en weten hoe lastig het is om een studie op te pakken wanneer je al een hypotheek moet betalen en dus al salaris nodig hebt. En wij begrijpen ook heel goed dat de lat vaak te hoog lijkt te liggen.

Onze kracht zit hem er in om dit hele proces weg te halen bij jou en de klant! Want makkelijk wordt het zeker niet dus zorgen wij ervoor dat jij je voor 200% kan focussen op dit traject! Wij hebben jou gevonden, voeren de selectie uit, presenteren jou bij klant, begeleiden jou bij de screenings en zorgen ervoor dat jij kin je startpositie komt te staan. Maar we zijn ook duidelijk en streng en dan niet alleen in de selectie! Daarom komt jouw coach ook maandelijks bij je langs. Want je bent ook ons visitekaartje naar de klant! Dus wij worden gelukkig als wij jou succesvol het traject zien doorlopen en wij erbij mogen zijn wanneer jij jouw opleiding gaat succesvol gaat afronden! Maar we zorgen er ook voor dat onze klanten vertrouwen in ons hebben en we hun de juiste kandidaten aanleveren.

Het hele traject is voor jou kosteloos en je verdient dit terug door minimaal 3 jaar bij ons te blijven werken. Ga je eerder stoppen met de opleiding of neem je ontslag? Dan gaat je dat helaas wel een studieschuld opleveren. Om deze reden gaan we een strenge selectie doorlopen en moet jij er dus ook even voor knokken. Maar als dat lukt gaan we ook snel met jou aan de slag en hoor jij al snel bij het team van onze klant die voor miljoenen Nederlanders het energienet ontwikkelen én beheren. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is.

Het Nederlandse energienetwerk is één van de betrouwbaarste energienetwerken in de wereld!

Jij gaat aan het werk met zo’n 950 collega’s de expert in ontwikkelen, realiseren en onderhouden van veranderende energienetten. Samen zorgen jullie voor een betrouwbaar hoog- en middenspanningsnet in een deel van Nederland. In een team van zo’n 20 mensen word je gekoppeld aan een vaste collega. Als duo gaan jullie op pad langs verschillende hoogspanningsstations binnen het verzorgingsgebied waar jullie voor verantwoordelijk zijn. De sfeer in het team is uitstekend. Iedereen heeft dezelfde oplossingsgerichte aanpakkersmentaliteit. Jullie delen kennis graag en ondersteunen elkaar waar nodig.

Locaties

We zijn op zoek naar meerdere PAC leerlingen in de regio’s Noord-Holland, Gelderland, Friesland of Flevoland. Je moet echt binnen deze regio’s werkzaam zijn omdat je tijdens storingsdiensten bij calamiteiten snel op locatie moet zijn. Voldoe je niet aan deze eis dan houd het ‘voor nu’ even op. Maar geen zorgen want ook in de andere regio’s zijn we met klanten aan het werk om onze W&L trajecten samen met hun op te zetten! Zodat we straks weer het land worden dat klein is in oppervlakte maar een wereldmacht is in de techniek (bijvoorbeeld ASML en Philips), Bruggenbouw (bijvoorbeeld BAM), Bagger- & Sleepdiensten (bijvoorbeeld Van Wijngaarden Marine Services), Scheepsbouw (bijvoorbeeld Royal IHC), Olie & Brandstof (bijvoorbeeld Shell) en Chemie (bijvoorbeeld Akzo Nobel).

Goed van start gaan

Als jij nu ook enthousiast en met trillende knieën beseft dat dit geen droom is, zet dan nu nog de eerste stap naar een mooie toekomst! Vul het contactformulier voor dit W&L traject in en druk op verzenden en daarmee start ook de 1e selectieronde en zijn er nog 6 te gaan! Doe dit wel als je fit bent en helder kunt denken. Want je krijgt van ons bij iedere selectieronde maar één kans! Wij bellen jou dan binnen 12 uur op voor een korte telefonische intake. Als dat goed verloopt volgt selectieronde 2 en zet daarvoor je koffer maar alvast klaar. Want de locatie, het tijdstip en de opdracht houden we maximaal 72 uren geheim en zorgen ervoor dat je thuis een wachtdienst gaat draaien.  Laat jij zien dat je snel kan reageren en ook nog jouw opdracht goed hebt uitgevoerd, dan komt het hoogspanningsnetwerk alweer een stap dichterbij!

In de dan nog resterende 4  selectierondes gaan wij samen bepalen of jij er 200% voor kan en wil gaan. Maar ook of je aan de gestelde eisen voldoet. Als deze dagen laat zien dat jij de juiste persoon bent hebben we nog één hobbel te overwinnen!  En dat is een screening die onze klant op alle sollicitanten vanuit goed werkgeverschap zal afnemen. Zo weten we zeker dat we op alle fronten een match zijn en een langdurige relatie aan het  opbloeien is! Want een goed begin is het halve werk, toch?

Het eerste jaar ben je bij ons in dienst en krijg je onze arbeidsvoorwaarden die al zijn afgestemd op onze klant waar je na een jaar in vaste dienst zal gaan. Onderaan deze pagina vind je een video met de arbeidsvoorwaarden in het eerste jaar en de arbeidsvoorwaarden die je daarna gaat ontvangen.

Wil je vandaag al op de startknop drukken en giert de spanning al door je lichaam heen? Meld je dan aan op het contactformulier en ga er voor! En wie weet zit jij volgende week al in de groep die gaat starten met de opleiding!

Salaris en arbeidsvoorwaarden
Back To Top